Dyst på storskærm om at redde liv!

Få styr på genoplivningsteknikken og vind lækre præmier! Se og kæmp med livredderne om at redde liv i Kildeskovshallen. Prøv Vores nye Hjerte-Lunge-Rednings-Race

Du kan prøve kræfter med hjertemassage og brug af hjertestartere, og imens kan du se på storskærmen, hvordan du klarer det. Du får både realtime og opsamlende feedback på din performance.

I Hjerte-Lunge-Rednings-racet konkurrerer du direkte mod dine venner eller andre gæster om at vinde seje præmier.

Arrangeret af FørsteHjælp I Praksis & Kildeskovshallen

 

Dato: Onsdag d. 16. oktober 2019

Start: kl. 12.00

Slut: kl. 18.00

Sted: Kildeskovshallen

Adresse: Adolphsvej 25, 2820 Gentofte

Arrangementet foregår: Indendørs

Om Hjertestarterdagen

Hjertestarterdagen markeres både i Danmark og i resten af verden. Initiativet kommer fra EU-Parlamentet og bliver støttet af den internationale organisation ILCOR (International Liaison Committee on Resuscitation). I Danmark står Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden for 7. år i træk bag dagen. En lang række aktører inden for genoplivning inviterer til gratis arrangementer i hele landet, som sætter fokus på, at danskerne skal lære at redde liv.

Den officielle Hjertestarterdag er den 16. oktober - hvert år. 

Flere og flere træder til for at redde liv ved hjertestop

Der er sket flotte fremskridt i Danmark i løbet af de seneste årtier, og flere kommer sig efter et hjertestop. Chancen for at overleve et hjertestop øges markant, hvis der gives hjertemassage og kunstigt åndedræt inden for de første minutter.

I Danmark falder omkring 4.000 personer hvert år om med hjertestop uden for hospitalet. I 68 % af tilfældene er der en eller flere af dem, der overværer hjertestoppet, som træder til med genoplivning. Det er mere end en tredobling i forhold til i 2001 (19%)

Af de hjertestop der sker uden for hospitalet, finder tre ud af fire sted i private hjem. Det kan derfor være af afgørende betydning, hvis man også i de private hjem er klar til at gribe hurtigt ind for at redde sine nærmeste.

“Vi står klar til at møde Gentofteborgene og glæder os til at snakke med dem om genoplivning. Ved at kigge forbi Hjertestarterdagen kan man på kort tid blive forberedt til at handle hurtigt, hvis uheldet skulle være ude. Når man ringer 1-1-2 ved hjertestop bliver man guidet til at give hjertemassage og kunstigt åndedræt – men det er lettere, hvis man har øvet sig et par gange før. Det hjælper vi med til på Hjertestarterdagen,” fortæller Jesper Hermund, livreddertræner i Kildeskovshallen. "