Danmarkspremiere i Kildeskovshallen

Kast en redningskrans, balancer på et rescue board og bjærg en dukke. Den 2. oktober er der danmarkspremiere, når TrygFonden Kystlivredning indvier et nyt livreddertårn i Kildeskovshallen. Livreddertårnet vil være fuldt af sjovt og spændende udstyr, så både store og små kan prøve kræfter med livredning i svømmehallen.

Livredning er ikke kun forbeholdt professionelle livreddere. Det er også en sjov og meningsfuld aktivitet, hvor man kan lære at redde sig selv og andre. I Kildeskovshallen vil de besøgende nu få rig mulighed for at lege med og udforske livredning, når svømmehallen – som en af de første i Danmark – tester det nye livreddertårn. På sigt er det ambitionen, at livreddertårnene skal bredes ud til svømmehaller i hele landet.

 

- Vi har i mange år arbejdet på at udbrede en livredningskultur i Danmark, og vi oplever hvert år ved vores livreddertårne på strandene en stor interesse for livredning. Nu vil vi med de nye livreddertårne i svømmehallerne forsøge at imødekomme denne interesse og samtidig booste opbygningen af en livredningskultur, hvor flere kan redde sig selv og andre, siger René Højer, programchef i TrygFonden.

 

Kildeskovshallen er udvalgt til at være en af de første i Danmark til at teste konceptet med det nye livreddertårn og det tilhørende livredderudstyr, herunder redningsveste, redningskranse, redningstorpedoer, rescue boards og bjærgedukker.

 

- Vi håber, at det nye livreddertårn vil blive brugt af alle, som har lyst til at udfordre sig selv og samtidig lege og lære i vandet, når de besøger Kildeskovshallen. Livredning er ikke kun for os i den rød-gule uniform. Det er en sport, der kan dyrkes af alle i svømmehallen, og det er en vigtig færdighed for alle os danskere, da vi bor i land omgivet af vand, siger Michael Iwersen, uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning og kendt fra DR Ultra-serien ”Livredderne”.

 

Prøv kræfter med livredning

I Kildeskovshallen arbejder man for at skabe gode lærerige oplevelser med vand under trygge rammer. Det nye livreddertårn vil blive testet i svømmehallen i hele oktober måned, og alle er velkomne til at komme forbi og prøve det nye udstyr.

 

- I Kildeskovshallen er vi rigtig stolte over at være blevet udvalgt som en af de tre første svømmehaller i landet, der skal afprøve det nye livreddertårn. Derfor glæder vi os over, at vi nu kan tilbyde vores gæster, at de kan lære og lege livredning – også i efterårsferien, hvor vi holder åbent hele ugen. Og har man spørgsmål til brugen af udstyret, er man mere end velkommen til at tage fat i livredderne, der er på vagt, siger Lars Norring fra Kildeskovshallen.

 

Åbningstider i Kildeskovshallen – gælder også i efterårsferien

Mandag:

kl. 6.30 - 22.00

Tirsdag:

kl. 6.30 - 20.00

Onsdag:

kl. 6.30 - 22.00

Torsdag:

kl. 6.30 - 20.00

Fredag:

kl. 6.30 - 18.00

Lørdag:

kl. 8.00 - 15.30

Søndag:

kl. 8.00 - 15.30

Alle bassiner følger ovenstående åbningstider på nær Børnebassinet som har åbent kl. 12.00 - 20.00 mandag - torsdag og kl. 12.00 - 18.00 på fredage. Hele babybassinet er optaget til undervisning mandag - torsdag i tidsrummet 12.00-14.00.

 

Om det nye livreddertårn

Livreddertårnet er fyldt med udstyr, som både voksne og børn kan lege med for at blive klogere på livredning. Tårnet indeholder følgende udstyr:

 • Redningskranse

 • Redningstorpedoer

 • Bjærgedukker

 • Rescue boards

 • Redningsveste

 • Flydeplade med øvelser 

Yderligere oplysninger:           

Michael Iwersen, uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning
Mobil: 30 35 81 88
E-mail:
miw@svoem.dk

 

René Højer, programchef i TrygFonden
Mobil: 20 70 38 92
E-mail:
rh@trygfonden.dk

Karen Bøgedal, pressechef i TrygFonden
Mobil: 30 56 34 32
E-mail:
kb@trygfonden.dk

 

 

Kort om TrygFondens indsats for at reducere antallet af drukneulykker i Danmark

 

TrygFondens samlede indsats hedder ”Respekt for vand” og har til formål at nedbringe antallet af mennesker, der drukner i Danmark, samt øge sikkerheden, hvor mennesker og vand mødes. Det sker gennem forebyggelse, uddannelse og oplysning, der skal lære danskerne at færdes i, ved og på vandet, samt en livredningstjeneste i forbindelse med skolernes sommerferie.

 

TrygFonden Kystlivredning er landets førende kystlivredningstjeneste med egne livreddertårne på 37 strande og havnebade i hele Danmark og omkring 200 specialuddannede kystlivreddere. Kystlivredningstjenesten er et samarbejde med Dansk Svømmeunion og har eksisteret siden 1998.

 

Foruden kystlivredningstjenesten kører LivredderPatruljen rundt i hele landet i sommerperioden for at undervise børn og voksne i bade- og vandsikkerhed.

 

TrygFonden Kystlivredning optræder også i mange andre sammenhænge, bl.a. som en del af programmet ”Livredderne” på DR Ultra. 

 

TrygFondens øvrige indsatser på området dækker:

 • Opbygning af viden på vandsikkerhedsområdet, herunder udgivelse af national druknestatistik

 • Opsætning af offentligt redningsudstyr via fadderordninger

 • Oplysningstjeneste, der forebygger drukneulykker ved hjælp af folkeoplysning samt målrettede indsatser til specifikke grupper

 • Udbredelse af viden om grundlæggende svømmeundervisning

 • Udvikling af en national livredningskultur, bl.a. i samarbejde med det danske svømmelandshold og landets svømmeklubber. Målet er, at flere lærer at svømme, og at flere får mulighed for at styrke deres vandkompetencer, så de kan redde sig selv og andre.

   

  Læs mere om TrygFonden Kystlivredning på www.trygfonden.dk eller www.respektforvand.dk

   

  Om TrygFonden

  TrygFonden varetager TryghedsGruppens almennyttige arbejde. TryghedsGruppen er hovedejer i forsikringsselskabet Tryg og skaber værdi og tryghed gennem langsigtede investeringer og almennyttige uddelinger. Læs mere om TrygFondens aktiviteter på www.trygfonden.dk.