Installation af nyt livredningssystem

Nyt elektronisk livredningssystem – Poseidon - er i drift i Kildeskovshallen.

Livredningssystemet øger sikkerheden for svømmegæsterne, idet det fungerer som livreddernes tredje øje. Systemet støtter livredderne i deres arbejde, idet systemet hjælper livredderne med at opdage en potentiel farlig situation så hurtigt som muligt.

Systemet består af et netværk af kameraer både over og under vandet, der sender billeder til et computerprogram, der registrerer, hvis en person ligger livløs i vandet i over ti sekunder. Sker det, udløses en højlydt alarm automatisk, samtidig med at livredderen får besked om, i hvilket bassin og hvor i bassinet personen ligger.

Poseidon fungerer som et fuldt automatisk lukket system, hvor kameraernes optagelser ikke ses af mennesker. Kildeskovshallen har ikke adgang til systemets optagelser – kun ved eventuel alarm får Kildeskovshallen adgang til ca. 10 sekunders optagelse.

Status på installation

Hele livredningssystemet er sat i drift i starten af januar 2018.

Teknologi

Kombinationen af undervands- og loftskameraer gør det muligt for systemet at følge svømmerens bevægelser. Computeren sammenligner billeder fra et visible spectrum kamera og et NIR spectrum kamera for at detektere, om en person ligger stille under vandoverfladen i over ti sekunder. Systemet advarer livredderne via alarm (sirene), display og touchscreen.

 Poseidon er udviklet af det franske firma MG International.

Har du spørgsmål til Poseidon er du velkommen til at kontakte Lars Norring på mail lano@gentofte.dk eller telefon 22210004.